Godshuis Van Volden

Beschrijving

★ Nr. 50. Vlg. gevelsteen "STICHTING ST.-HUBRECHT/ GEZEID VAN VOLDEN/ JAAR 1614". Later opeenvolgende functies. Sinds 1978 dienstencentrum "Van Volden" voor senioren (fig. 275). Eind XIV: oprichting van Sint-Hubrechts-ten-Dullen, een inrichting voor krankzinnigen.1562: Marcus Gerards tekent het nu nog deels bestaande gebouw met bijhorende ruime tuin.1600: fusie met het Sint-Juliaansgasthu

Godshuis Van Volden

Boeveriestraat 50 (Brugge)
Het voormalige godshuizencomplex bestaande uit een L-vormig grondplan met een vierzijdig trappenhuis in de hoek. Van links naar rechts breedhuis met verankerde bakstenen lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), vervangt sinds 1848 een laag poortgebouw met brede korfboogdeur.