School

Beschrijving

Vrijgeweidestraat nr. 2. Vrije Basisschool Baliebrugge, Afdeling Vrijgeweide (cf. Torhoutsestraat nr. 268), deel uitmakend van de Vrije Basisscholen Groot-Oostkamp-Zuid. Schooltje gelegen op de hoek met het Baliebruggeplein en de Pastoor Vanden Weghestraat. Bestaande uit twee in een L-vorm gelegen klassenvleugels met in de oksel een ruime, ommuurde speelplaats. Aan de kant van Baliebruggep

School

Vrijgeweidestraat 2, 2A (Oostkamp)
School, bestaande uit twee in een L-vorm gelegen klassenvleugels met in de oksel een ruime, ommuurde speelplaats. In de late jaren 1930 laat de kerkfabriek van de Sint-Godelieveparochie een noodkerk/feestzaal bouwen naar een ontwerp van de architect Jan Callant. In 1955 wordt de aanpalende L-vormige vleugel gebouwd, naar een ontwerp van de architect S. Smis. In 1959 laat de kerkfabriek de noodkerk verbouwen tot feestzaal.