Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 1. Vermoedelijk oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen, ten W. en ten N. afgezet met doornhaag en populieren; U-vormige opstelling van gebouwen rondom verhard verf; moestuin en boomgaard ten N.; ingang geflankeerd door populieren. Ten N. van erf, boerenhuis van twee trav. l.opkamer + vijf trav. lager woonhuis en één bouwl. onder gebogen zadeldak (mechanische pannen, hanggoot) me

Is de omvattende vaststelling van

Boerenwoning van hoeve

Sleutelstraat 1 (Alveringem)
Vermoedelijk oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen, ten westen en ten noorden afgezet met doornhaag en populieren; ingang geflankeerd door populieren. Boerenwoning van twee traveeën met links opkamer + vijf traveeën lager woonhuis en één bouwlaag onder gebogen zadeldak met overstekende rand op modillons, in kern opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw.