Boerenarbeidershuizen

Beschrijving

Vuilputstraat nrs. 14-16. Boerenarbeidershuisjes, volgens kadaster een in 1845 uitgevoerde herbouwing van een bestaande tweewoonst in opdracht van landbouwster Rosalia Lietaert. Achteringelegen en toegankelijk via smal voetgangerssteegje. Eenlagige, witgekalkte en verankerde baksteenbouw onder zadeldak (nok haaks op de straat; mechanische pannen) met doorlopende druiplijst. Nr. 16 met aand

Boerenarbeiderswoningen

Vuilputstraat 14-16 (Meulebeke)
Boerenarbeidershuisjes, volgens kadaster een in 1845 uitgevoerde herbouwing van een bestaande tweewoonst in opdracht van landbouwster Rosalia Lietaert. Achteringelegen en toegankelijk via smal voetgangerssteegje. EĆ©nlagige, witgekalkte en verankerde baksteenbouw onder zadeldak (nok haaks op de straat; mechanische pannen) met doorlopende druiplijst.

Wordt opgevolgd door