Hulpkapel toegewijd aan de Goede Herder

Beschrijving

Herderstraat nr. +2. Hulpkapel van 1965-1966 toegewijd aan de Goede Herder, parochiale kern van de wijk "de Goede Herder" die na de Tweede Wereldoorlog ontstaat. Stichting van kapelanij in 1965. In 1965-1966 wordt een hulpkapel met aansluitende parochiezaal "Sparrenhove" gebouwd naar ontwerp van architect H. Vandoorne (Brugge). Eerstesteenlegging op 8 mei

Herderstraat (Torhout)
Hulpkapel van 1965-1966 toegewijd aan de Goede Herder, parochiale kern van de wijk "de Goede Herder" die na de Tweede Wereldoorlog ontstaat. Stichting van kapelanij in 1965. In 1965-1966 wordt een hulpkapel met aansluitende parochiezaal "Sparrenhove" gebouwd naar ontwerp van architect H. Vandoorne (Brugge). Eerstesteenlegging op 8 mei 1965 door Monseigneur De Smedt zie drie geglazuurde tegeltjes in de plint met centraal datum.