Fort Sint-Job

Beschrijving

Fort Sint-Donaas z.nr. Ondergrondse resten van "Fort Sint-Job", bewaard in het akkerland ten westen van de gelijknamige hoeve op nr. 10. Fort Sint-Job werd vanaf 1604 opgeworpen in opdracht van Velasco ter verdediging van de stad Damme tijdens de dreigende inval van de Staatse troepen. Het fort controleerde de Nieuwe Sluis van de Watering Zuid-over-de-Leie. Het werd ingepl

Fort Sint-Job

Fort Sint-Donaas (Damme)
Ondergrondse resten van "Fort Sint-Job", bewaard in het akkerland ten westen van de gelijknamige hoeve op nummer 10. Fort Sint-Job werd vanaf 1604 opgeworpen in opdracht van Velasco ter verdediging van de stad Damme tijdens de dreigende inval van de Staatse troepen. Het fort controleerde de Nieuwe Sluis van de Watering Zuid-over-de-Leie.