Beschrijving

Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels begraasd en deels bekiezeld erf.

Munkelostraat 4 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels met gras begroeid en deels bekiezeld erf. Op het primitief kadasterplan circa 1829 eerste aanduiding. Volgens het kadaster zijn de gebouwen fasegewijs tot stand gekomen. Op het primitief kadasterplan (circa 1829) is het linker gedeelte van de huidige woning weergegeven als een klein woonhuis in een boomgaard. In 1838 wordt het rechtervolume aangebouwd. Volgens het kadaster wordt de woning in 1842 opgesplitst tot een tweewoonst. In 1922 worden deze weer eengemaakt en wordt een achterliggend bakhuis gebouwd. Nu woning van vijf traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. De plint is voorzien van pseudobreuksteen.