Parochiekerk Sint-Niklaas

Beschrijving

* Moeskroenstraat z.nr. Parochiekerk Sint-Niklaas. Beschermd als monument bij K.B. van 20/02/1939. Georiënteerd bedehuis omringd door grasplein met enkele bomen en heesters. Ten oosten van de kerk het voormalige kasteel van de heren van Rekkem of ten Bulcke. Kerk en hof zijn van oudsher met elkaar verbonden. Ten zuiden van de kerk parking. Het ommuurde kerkhof werd in 1954 overgebracht

Moeskroenstraat 696 (Menen)

Orgel parochiekerk Sint-Niklaas

Rekkem (Menen)
Reeds in 1685 zou er een orgel aanwezig geweest zijn, doch verdere informatie hierover ontbreekt. Het werd door een totaal nieuw orgel vervangen in 1842, gebouwd door Ch.L. van Houtte (Waregem).