Herberg L'Auberge

Beschrijving

Catoirelaan nr. 2/ IJzeren Bareel nr. 10-12. Opvallend complex bestaande uit de herberg z.g. "L'auberge" (zijde Catoirelaan) en twee enkelhuizen (zijde IJzeren Bareel). Beeldbepalend art deco pand van ca. 1938, met elementen uit de z.g. pakketbootstijl. Herberg met symmetrisch opgebouwde en plastisch uitgewerkte schermgevel van gele baksteen verlevendigd door het gebruik van streks geplaatst

Herberg L'Auberge

Catoirelaan 2, Ijzeren Bareel 10-12 (Spiere-Helkijn)
Opvallend complex bestaande uit de herberg "L'auberge" (zijde Catoirelaan) en twee enkelhuizen (zijde IJzeren Bareel). Beeldbepalend art deco pand van circa 1938, met elementen uit de zogenaamde pakketbootstijl. Herberg met symmetrisch opgebouwde en plastisch uitgewerkte schermgevel van gele baksteen verlevendigd door het gebruik van streks geplaatste donkerbruine baksteen.