Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Dorpsstraat nr. 1/ Zwaanstraat. Hotel-restaurant "Vredehof", opgetrokken volgens kadaster in 1884 mogelijk met integratie van oudere kern uit ca. eind 18de eeuw, genoemd naar en gelegen op de wijk "De Vrede" aan het kruispunt van de Dorpsstraat, de Zwaanstraat en de Gentse Steenweg. Historiek.Volgens kadaster opgetrokken in 1884 als herenhuis met bijgebouw (koetshuis) in

Dorpsstraat 1 (Damme)
Opgetrokken volgens kadaster in 1884 mogelijk met integratie van oudere kern uit circa eind 18de eeuw. Dieper gelegen vrijstaand neoclassicistisch herenhuis in tuin met bijgebouw aan oostzijde, deels omhaagd en omgeven door hoog ijzeren hekwerk op bakstenen muurtje aan straatzijde; zij-ingang en hoge bakstenen tuinmuur. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met souterrain onder overkragend schilddak. Voormalig koetshuis, voormalige oranjerie en beglaasde wintertuin.