Handelspand Vandenbroecke

Beschrijving

Filip van Maastrichtplein nr. 6. Handelspand "VANDENBROECKE" (opgeschilderd in fries), complex met art-nouveau-inslag uit het eerste kwart van de 20ste eeuw bestaande uit opslagplaats en rechts winkelhuis. Opslagplaats : breedhuis van drie ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak; winkelhuis : onderkelderd diephuis van één travee en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. R

Filip Van Maestrichtplein 6 (Oostende)
Handelspand "VANDENBROECKE" (opgeschilderd in fries), complex met art-nouveau-inslag uit het eerste kwart van de 20ste eeuw bestaande uit opslagplaats en rechts winkelhuis. Opslagplaats: breedhuis van drie ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak; winkelhuis: onderkelderd diephuis van één travee en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Rode baksteenbouw op arduinen plint, gevel geritmeerd door banden in groene geglazuurde baksteen, arduinen doorlopende onderdorpels en tandlijst.