Herenhuis

Beschrijving

* Doorniksewijk nr. 16 / Hoveniersstraat 17 B. Imposant herenhuis aangepast en voorzien van nieuw parement ca. 1912 + koetshuis van 1912. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. In oorsprong twee huizen (cf. kadaster en prentbriefkaart) van 1875. Eén met een achterliggend vrijstaand gebouw, vermoedelijk een stal. In 1885 wordt tussen het linkerhuis en het nutsgebouw een tweede pa

Herenhuis met koetshuis

Doorniksewijk 16, Hoveniersstraat 17B (Kortrijk)
Imposant herenhuis aangepast en voorzien van nieuw parement circa 1912, in opdracht van Ch. Goethals-de Thibault de Boesinghe naar ontwerp van J. Demeere, en met koetshuis van 1912. In oorsprong twee huizen van 1875. Onderkelderd herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder pannen schilddak met bepleisterde lijstgevels. Ommuurde tuin met poort naar koetshuis, uitgewerkt als een rode baksteenbouw verfraaid met arduin en witte natuursteen.