Motorweefselfabriek

Beschrijving

Beverenstraat nrs. 14-16. Voormalige 'motorweefselfabriek', vermoedelijk gemotoriseerde weverij, volgens de kadastrale gegevens opgericht in 1914 door Vandekerkhove Camiel en Goeminne Remi. Heden verbouwd tot verschillende woonhuizen met horizontale gevelgeleding door het met schijnvoegen gecementeerd parement, de doorlopende arduinen onderdorpels en plint. Neoclassicistisch geïnspireerde

Motorweefselfabriek

Beverenstraat 14-16 (Deerlijk)
Voormalige motorweefselfabriek, vermoedelijk gemotoriseerde weverij, volgens de kadastrale gegevens opgericht in 1914 door Vandekerkhove Camiel en Goeminne Remi. Verbouwd tot verschillende woonhuizen met horizontale gevelgeleding met een gecementeerd parement en neoclassicistisch geïnspireerde geveldecoratie.