Beschrijving

Nr. 1. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen; rest van wal ten W. Boerenhuis en gelijklopend stalgebouw, resp. als N.- en Z.begrenzing van onverhard erf, bereikbaar via onverharde oprit. Boerenhuis van vier trav. + twee trav. r.opkamer en één bouwl., onder licht gebogen zadeldak (n straat, mechanische pannen, vroeger vermoedelijk hoger opgetrokken boven opkamer) met overstekende ra

Clepstraat 1 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen; rest van wal ten westen. Boerenhuis en gelijklopend stalgebouw, respectievelijk als noordelijke en zuidelijke begrenzing van onverhard erf. Boerenhuis van vier traveeën + twee traveeën rechts met opkamer en één bouwlaag, onder licht gebogen zadeldak met overstekende rand. In kern opklimmend tot de 17de eeuw. Ten zuiden van boerenhuis, deels hoger opgetrokken stallingen.