Sint-Antonius van Paduakapel

Beschrijving

* Markebekestraat nr. 52/ Putmeersstraat. De Sint-Antonius van Paduakapel of de zogenaamde "Kapel van de familie Van Houtteghem". Beschermd als monument bij M.B van 30.04.2004. Bedehuis opgetrokken in 1893, cf. jaartal in blind arduinen roosvenster boven de deuropening, door de familie Van Houttegehem. Naar aanleiding van het eeuwfeest van de kapel wordt ze in 1993 gerestaureerd. Neogot

Markebekestraat (Kortrijk)
Bedehuis opgetrokken in 1893, zie jaartal in blind arduinen roosvenster boven de deuropening, door de familie Van Houttegehem. Naar aanleiding van het eeuwfeest van de kapel wordt ze in 1993 gerestaureerd. Neogotisch bedehuis van rode baksteen, aan de voorzijde op arduinen sokkel. Kapel op rechthoekig grondplan, koor met driezijdige sluiting.