Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Nr. 6. Van de weg afgelegen hoeve van het langgestrekte type, midden weilanden. Één bouwl. van veertien trav.: l.stalgedeelte van zeven trav. en een zeven trav. lang boerenhuis met o.m. een twee trav. r.opkamer, onder een doorlopend zadeldak (mechanische pannen) met overstekende rand, uit XIX. Verankerde, geel bakstenen gevel op gepikte plint met een gedeeltelijke horizontale plankenbeschieting

Langgestrekte hoeve

Klarewal 6 (Alveringem)
Van de weg afgelegen hoeve van het langgestrekte type, midden weilanden. Van de weg afgelegen hoeve van het langgestrekte type, midden weilanden. Eén bouwlaag van veertien traveeën: links stalgedeelte van zeven traveeën en een zeven traveeën lang boerenhuis met onder meer een twee traveeën rechts gelegen opkamer, onder een doorlopend zadeldak (mechanische pannen) met overstekende rand, uit de 19de eeuw.