Wegkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en aan het Heilig Hart

Beschrijving

Kannootdries z.nr./ Wittogstraat. Wegkapel toegewijd aan O.-L.-Vrouw van Lourdes en aan het H. Hart, oorspronkelijk toegewijd aan St.-Rochus. Een houten plankje in de kapel met opschrift ROCHUS herinnert hieraan. De kapel gaat terug op een oudere stichting en wordt reeds aangegeven op het landboek van Sint-Denijs-Doornikse van 1779. Volume tevens weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca.

Kapel

Kannootdries (Zwevegem)
Wegkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en aan het Heilig Hart, gebouwd in het derde kwart van de 19de eeuw. De kapel gaat terug op een oudere stichting en wordt al aangegeven op het landboek van Sint-Denijs-Doornikse van 1779. Volume tevens weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Bakstenen bedehuisje met ijzeren topkruis en rondboogportaal met ijzeren hek met bepleisterd en witgeschilderd interieur met beelden.