Pastorie

Beschrijving

Nr. 13/ Kleine Heilige Geeststraat. "Dit was de / oude pastorie / S.V.K. / 1641-hersteld 1946" cf. nieuwe gevelsteen op zijgevel. Diephuis van twee/één + vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen); trapgevel vermoedelijk van 1625 i.pl.v. houten gevel. Volledig herbouwd in 1946 n.o.v. architect M. Vermeersch (Brugge) in vereenvoudigde neobarokstijl. Verankerde bakstenen trapgevel (

Pastorie

Sint-Salvatorskerkhof 13 (Brugge)
"Dit was de / oude pastorie / S.V.K. / 1641-hersteld 1946", zie nieuwe gevelsteen op zijgevel. Diephuis van twee/één + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); trapgevel vermoedelijk van 1625 in plaats van houten gevel. Volledig herbouwd in 1946 naar ontwerp van architect M. Vermeersch (Brugge) in vereenvoudigde neobarokstijl.