Parochiekerk Sint-Jan-Baptist

Beschrijving

Parochiekerk toegewijd aan Sint-Jan-Baptist. Georiënteerde driebeukige kerk gebouwd in 1937 naar ontwerp van architect Verstraete (Izegem).

Keukelstraat (Wingene)
Georiënteerde driebeukige kerk gebouwd in 1937 naar ontwerp van architect Verstraete (Izegem). De omgeving van de kerk is grotendeels parking, heeft twee monumentale cederbomen en er vertrekt een voetweg naar de begraafplaats. Huidig uitzicht kerk na restauratiewerken in 2002-2008 naar ontwerp van architecten Peter Goes en Koen Vandeweghe uit Brugge. Sint-Jan Baptist wordt gesticht als hulpparochie in 1913. De eerste kerkelijke diensten worden gehouden in de kapel van het klooster van Sint-Jan. De wijding van de huidige kerk op 18 oktober 1937. De plattegrond ontvouwt een middenbeuk met twee zijbeuken van drie traveeën, een rechthoekig koor van een travee geflankeerd door sacristie en nutsgebouw, een inkomportaal in het verlengde van de middenbeuk. De vierkante toren van twee traveeën en vijf bouwlagen is ingeplant aan de zuidelijke zijde. Materiaalgebruik: vooral toepassing van geel/ oranje baksteen met gebruik van blauwe hardsteen.