Eenheidsbebouwing van drie woonhuizen gelegen in het gehucht Schijthoek

Beschrijving

Brugsesteenweg nrs. 557-561. Eenheidsbebouwing van drie lage dubbelhuisjes gelegen in het gehucht "Schijthoek". Gebouwd in 1872 in opdracht van Leopold Carpentier, stoker, cf. kadastrale gegevens. Van 1889 tot ca. 1930 was de linkse woning ingericht als herberg z.g. "De Blauwe Zwaan". In 1903 zijn de woningen eigendom van Jozef Kerckhof, landbouwer, die he

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Brugsesteenweg 561 (Kuurne)
Eenheidsbebouwing van drie lage dubbelhuisjes gelegen in het gehucht "Schijthoek". Gebouwd in 1872 in opdracht van Leopold Carpentier, stoker, zie kadastrale gegevens. Van 1889 tot circa 1930 was de linkse woning ingericht als herberg "De Blauwe Zwaan". In 1903 zijn de woningen eigendom van Jozef Kerckhof, landbouwer, die het volume kadastraal laat opsplitsen in twee woningen.