Herberg De Kroone

Beschrijving

Marktplein nr. 17/ Kerkstraat. Herberg z.g. "De Kroone". Historische herberg oorspronkelijk gevestigd aan de overzijde van het Marktplein, op de noordoostelijke hoek. In 1903 wordt de huidige herberg gebouwd cf. jaarsteen met vergulde cijfers, gebouwd in opdracht van de Kuurnse brouwer Maelfait. Oorspronkelijk verankerde (sierankers) rode baksteenbouw, horizontaal belij

Herberg De Kroone

Marktplein 17 (Kuurne)
Historische herberg oorspronkelijk gevestigd aan de overzijde van het Marktplein, op de noordoostelijke hoek. In 1903 wordt de huidige herberg gebouwd, zie jaarsteen met vergulde cijfers, gebouwd in opdracht van de Kuurnse brouwer Maelfait. Oorspronkelijk verankerde (sierankers) rode baksteenbouw, horizontaal belijnd door arduinen muurbanden, heden wit- en grijsgeschilderd parement. Typerende afgeschuinde hoektravee,