Weverij O.J. Van Maele n.v.

Beschrijving

Bedevaartstraat nrs. 21-23. Weverij "O.J. Van Maele n.v.", opgericht in 1906-1907 op de gronden van de vroegere stadsblekerij door Oscar J. Van Maele, als vijfde in rij van de eerste mechanische weverijen (met stoomketel) in Tielt, waarvan als enige nog in werking. Bouw van het complex, met kantoorgebouw aan de noordzijde en vrijstaand woonhuis aan de zuidzijde (hoek Dert

Bedevaartstraat 21-23 (Tielt)
Weverijcomplex met kantoorgebouw aan de noordzijde en vrijstaand woonhuis aan de zuidzijde op de hoek met de Dertig Zilverlingenstraat, grotendeels gerealiseerd in de jaren 1907-1912 onder leiding van een Franse architect en uitgevoerd door aannemer Henri Lievens. Bakstenen eenlagige constructie onder gekoppelde, schilddaken met doorlopende daklichten