Arbeiderswoningen

Beschrijving

Izegemsestraat nr. 244-252. De vijf lager besproken arbeiderswoningen zijn ontstaan uit het basisperceelnummer 973. Dit perceel is reeds bebouwd op het primitief kadasterplan daterend van 1835. Het plan onderscheidt twee aansluitende volumes die echter eenzelfde perceelnummer hebben. Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. In 1838 wordt het perceel opgesplitst in perceelnummer 9

Arbeiderswoningen

Izegemsestraat 244-252 (Kortrijk)
De vijf lager besproken arbeiderswoningen zijn ontstaan uit het basisperceelnummer 973. Dit perceel is reeds bebouwd op het primitief kadasterplan daterend van 1835. Het plan onderscheidt twee aansluitende volumes die echter eenzelfde perceelnummer hebben. In 1838 wordt het perceel opgesplitst in perceelnummer 973 A en 973 B (het huidige nummer 252). Het perceelnummer 973A wordt in 1847 en 1893 opgesplitst, waardoor er uiteindelijk vier verschillende woningen ontstaan. Het kadasteronderzoek doet vermoeden dat de verschillende besproken woningen hun huidige uitzicht verkregen in 1893.