Twee burgerhuizen in art-decostijl

Beschrijving

Nr. 30-32. Twee enkelhuizen vlg. spiegelbeeldschema. Art-decorijwoning van 1935, n.o.v. E. Apers (Roeselare). Licht bakstenen parement getypeerd door contrasterend materiaalgebruik cf. plint en simili-omlijstingen; expressieve gevelbehandeling: hoger opgetrokken halfronde hoeklisenen op getrapte console, doorgetrokken erkers, balkon met betonnen leuning en portaal. Vernieuwde l.pui (1021). SAR 1

Izegemsestraat 30-32 (Roeselare)
Twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema. Art-deco-rijwoningen van 1935, naar ontwerp van Ernest Apers. Licht bakstenen parement getypeerd door contrasterend materiaalgebruik zie plint en simili-omlijstingen; expressieve gevelbehandeling: hoger opgetrokken halfronde hoeklisenen op getrapte console, doorgetrokken erkers, balkon met betonnen leuning en portaal.