Betonnen bunker

Gemeente Riemst
Straat Maastrichtersteenweg
Locatie Maastrichtersteenweg zonder nummer (Riemst)

Betonnen bunker

Maastrichtersteenweg zonder nummer, Riemst (Limburg)

Betonnen bunker, gelegen aan de brug over het Albertkanaal en deel uitmakend van de verdediging hiervan.

Typologiebunkers
Dateringinterbellum, WO II

Beschrijving

Betonnen bunker, gelegen aan de brug over het Albertkanaal ter hoogte van Vroenhoven, is beschermd als monument.

Waarden

De betonnen bunker gelegen naast de brug over het Albertkanaal is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Meer bepaald de militaire geschiedenis, als element dat deel uitmaakt van de verdedigingslinie langsheen het Albertkanaal tijdens de Tweede Wereldoorlog.