Wegkapelletje

Beschrijving

* Lampestraat nr. +20. Bakstenen wegkapel met houten kruisbeeld. Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. Kapel reeds aangeduid op de kaart van P. Vander Maelen (1850). Het houten kruisbeeld is vermoedelijk 18de-eeuws en was oorspronkelijk onbeschut.Wegkapelletje van bruin-rode baksteen onder pannen zadeldak, overgroeid met klimop. Bedehuisje met rechthoekige plattegrond, afgeslo

Wegkapel

Lampestraat (Kortrijk)
Bakstenen wegkapel met houten kruisbeeld. Kapel reeds aangeduid op de kaart van P. Vander Maelen (1850). Het houten kruisbeeld is vermoedelijk 18de-eeuws en was oorspronkelijk onbeschut. Wegkapelletje van bruinrode baksteen onder pannen zadeldak, overgroeid met klimop. Bedehuisje met rechthoekige plattegrond, afgesloten met ijzeren hek.