Hoeve Hof de Valleije

Beschrijving

Oudenaardse Heerweg nr. 167. Z.g. "Hof de Valleije". Op de Atlas der Buurtwegen (1849) weergegeven als omwalde site met gewijzigde configuratie. Volgens de kadastrale gegevens krijgt de hoeve haar huidige uitzicht in de loop van de 19de eeuw. In een eerste fase wordt het woonhuis afgebroken en veel noordwestelijker heropgebouwd (1851). In 1858 worden verschillende bedrijf

Hof de Valleije

Oudenaardse heerweg 167 (Deerlijk)
Op de Atlas der Buurtwegen (1849) weergegeven als omwalde site met gewijzigde configuratie. In 1901 wordt een cichorei-ast opgetrokken. Lange zuidelijke erfoprit gemarkeerd door twee hekpijlers met ijzeren hek. Ten noordwesten boerenhuis van 1851. Witgekalkte verankerde baksteenbouw op gepikte plint onder pannen zadeldak. Ten oosten stalvleugel van 1894, uitgebreid tot huidig volume in 1945. Verankerde baksteenbouw onder overstekend zadeldak. Geïncorporeerd wagenhuis. Ten westen vermoedelijk voormalige schuur.