Herberg Drie Koningen

Beschrijving

Herberg zogenaamd "Drie Koningen", voorheen samen met de nabijgelegen hoeve en smidse (nummer 15) een geheel dat in de 19de eeuw lange tijd als één grote afspanning wordt uitgebaat.

Kerkhofstraat 17 (Zuienkerke)
Herberg Drie Koningen, in de 19de eeuw deel van één grote afspanning. Vermoedelijk 17de-eeuws, gebouwd als losstaande herberg met aanhorigheden en vermeld in 1654. Nu laag half vrijstaande hoekwoning, vijf en twee traveeën, een bouwlaag onder zadeldak, twee opkamertraveeën langs de Zakstraat onder hoger zadeldak. Witgekaleide baksteenbouw op hoge gepekte plint, muurankers, kelder en oorspronkelijk schrijnwerk. Via ijzeren hek smalle toegang tot kleine betegelde binnenkoer waarrond witgekaleid voormalig bakhuis en zomerkeuken.