Hoeve met boerenwoning, gedateerd 1752

Beschrijving

Vredestraat nr. 9/ Natiënlaan. Achterin gelegen hoeve met indrukwekkend woonstalhuis net ten zuiden van de dorpskern, gebouwd midden 18de eeuw, cf. jaartal 1752 boven de ingangsdeur van het boerenhuis. De hoeve bestond oorspronkelijk uit twee parallelle vleugels aan een rechthoekig binnenerf, zijnde het woonstalhuis centraal op het erf en ten zuiden daarvan de schuur, cf. historisch kaartm

Vredestraat 9 (Damme)
Gelegen aan de hoek met Natiënlaan. Achterin gelegen hoeve met indrukwekkend woonstalhuis net ten zuiden van de dorpskern, gebouwd midden 18de eeuw, zie jaartal 1752 boven de ingangsdeur van het boerenhuis. Witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint, onder pannen zadeldaken met aandaken (nok evenwijdig met Vredestraat, Vlaamse pannen). Boerenhuis van twee opkamertraveeën + vijf traveeën van één bouwlaag. Stal en schuur.