Stoommelkerij Sint-Jozef

Beschrijving

Felix D'hoopstraat nr. 164. Voormalige stoommelkerij of zuivelfabriek "Sint-Jozef", in 1964 omgevormd tot "pvba Lactil", samen met het woonhuis aan de westzijde (nr. 162) gebouwd volgens kadaster in 1936 naar ontwerp van architect René Dedlet (Roeselare) in opdracht van de Oost-Vlaamse zuivelhandelaar Cyrille Bauwens en zijn vrouw Anna Blomme. Historiek.

Felix D'Hoopstraat 164 (Tielt)
Felix D'hoopstraat nr. 164. Voormalige stoommelkerij of zuivelfabriek "<italic>Sint-Jozef</italic>", in 1964 omgevormd tot "<italic>pvba Lactil</italic>", samen met het woonhuis aan de westzijde (nr. 162) gebouwd volgens kadaster in 1936 naar ontwerp van architect René Dedlet (Roeselare) in opdracht van de Oost-Vlaamse zuivelhandelaar Cyrille Bauwens en zijn vrouw Anna Blomme. Historiek.