Breiwerkfabriek Lava

Beschrijving

Rijksweg nr. 138. Fabrieksgebouwen "Breiwerkfabriek Lava". In 1925 wordt door de gebroeders Arthur en Joseph Lambrecht samen met vennoot Jules Van Welden een breifabriek gesticht. Langsheen de straat worden fabrieksgebouwen opgericht, ten westen daarvan wordt een woning gebouwd. In 1949 wordt de fabriek iets vergroot, toen eigendom van de Vennootschap P.V.B.A. "Gebroeders

Rijksweg 138 (Wielsbeke)
Fabrieksgebouwen "Breiwerkfabriek Lava". In 1925 wordt door de gebroeders Arthur en Joseph Lambrecht samen met vennoot Jules Van Welden een breifabriek gesticht. Langsheen de straat worden fabrieksgebouwen opgericht, ten westen daarvan wordt een woning gebouwd. In 1949 wordt de fabriek iets vergroot, toen eigendom van de Vennootschap P.V.B.A. "Gebroeders Lambrecht en Van Welden". De naastgelegen woning is afgebroken. Eenlagige bakstenen constructie onder gekoppelde sheddaken (nok parallel met de straat, mechanische pannen).