Historische hoeve gelegen aan de straat

Beschrijving

Oosternieuwweg Zuid nr. 5. Historische hoeve gelegen aan de straat, opklimmend tot de 16de eeuw, cf. aangeduid op de kaart van P. Pourbus (1561-1571) als omwalde hoeve met vier losstaande gebouwen. Huidige configuratie reeds op kaart van Ferraris (1770-1778). Hoeve met haaks op de straat ingeplante losstaande bestanddelen. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken (Vlaamse pannen) met aandaken e

Oosternieuwweg Zuid 5 (Zuienkerke)
Historische hoeve opklimmend tot de 16de eeuw, confer aangeduid op de kaart van P. Pourbus 1561-1571. Huidige configuratie al op kaart van Ferraris (1770-1778). Hoeve met haaks op de straat ingeplante losse bestanddelen. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken, boerenwoning van het langgeveltype met geïncorporeerde stallen, aanpalend lager stalletje. Bakstenen stoep, aanbouwen, hoge monumentale schuurvleugel, dwarsschuur met onder lager zadeldak tweeledig wagenhuis en kleiner stalgebouw.