Spuikom

Beschrijving

Vicognedijk z.nr. Spuikom. Gelegen ten zuidoosten van de haven, op voormalig grondgebied van Bredene. Gegraven op lasten van de Staat in 1898-1914, in het kader van de grootscheepse uitbreiding en modernisering van de haven. De grote, lusvormige spuikom met spuisluizencomplex is gelegen zuidwaarts van de toen geplande Voorhaven; het tracé van de Noord-Ede werd hiervoor v

Spuikom

Vicognedijk (Oostende)
Gelegen ten zuidoosten van de haven, op voormalig grondgebied van Bredene. Gegraven op lasten van de Staat in 1898-1914, in het kader van de grootscheepse uitbreiding en modernisering van de haven. De grote, lusvormige spuikom met spuisluizencomplex is gelegen zuidwaarts van de toen geplande Voorhaven; het tracé van de Noord-Ede werd hiervoor verlegd en sluit nu ten zuiden aan.