Beschrijving

Westhoekstraat nr. 25. Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen, in site opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Twee volumes weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (1846) "Ferme Willems" genoemd. Volgens kadaster wordt in 1851 een nieuw boerenhuis gebouwd aan de westzijde van het erf, haaks op de straat georiënteerd. In 1885

Westhoekstraat 25 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen, in site opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Twee volumes weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Boerenhuis in verankerde donkerrode baksteenbouw van zeven traveeën onder zadeldak. Witgekalkt bakstenen stalvolume met gepekte plint onder overkragend zadeldak, mogelijk opklimmend tot vóór 1830 en vóór 1851 in gebruik als boerenhuis. Getoogde muuropeningen.