Parochiekerk Sint-Laurentius

Beschrijving

Parochiekerk St.-Laurentius Georiënteerde kerk. Omringend kerkhof afgezoomd d.m.v. haag en kastanjebomen.Ten Z.W., geplaveid toogangspad met bakstenen hekpijlers aan Drieszijde. Wederopgebouwd n.o.v. architect A. Dumont (Brussel) van 1925, ter vervanging van de in maart 1918 verwoestte, eenvoudige hallekerk met W.-toren. Eclectisch bedehuis qua materiaalgebruik, opstand en plattegrond, hallekerk

St.-Laurentiusplein (Heuvelland)
Georiënteerde kerk, heropgebouwd naar ontwerp van architect A. Dumont van 1925, ter vervanging van de in maart 1918 verwoestte, eenvoudige hallenkerk met westtoren. Eclectisch bedehuis qua materiaalgebruik, opstand en plattegrond, aansluitend bij de laatgotische regionale kerkbouw, echter architecturaal aanleunend bij het zogenaamd "school neoromaans" van de toenmalige kerkbouw. Omringend kerkhof afgezoomd door middel van haag en lindebomen. Ten zuidwesten, geplaveid toegangspad met bakstenen hekpijlers.