Hoeve Ter Beke

Hoeve Ter Beke

Ruddervoordsestraat 189 (Zedelgem)
De hoeve is bereikbaar via een rechte, onverharde oprit en een brug over de Langendijkbeek die ten westen van het erf loopt. Het kadaster registreert in 1855 de bouw van de hoeve, de bouwheer is Philippe Van Iseghem, grootgrondbezitter uit Gent. In "1879" wordt, zie jaartal op de zuidelijke eindgevel, het huis met geïncorporeerde stalling uitgebreid. Ook het schuurstalvolume ten oosten van het erf dateert uit deze periode. Circa 1943 ondergaan vooral de landgebouwen belangrijke wijzigingen. Woonhuis gelegen aan een ruim gazon en met recent aangepaste stalling zie parement en muuropeningen. Verankerde, bruine baksteen boven een plint (niet bij de stalling) in gesinterde baksteen. Hoog zadeldak (mechanische pannen). Monumentale schuur in roodbruine, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen) met lage er tegenaan gebouwde stalling onder half schilddak (Vlaamse pannen), gepekte plint.