Beschrijving

Nog deels omwalde hoeve met losse bestanddelen, nagenoeg U-vormig gegroepeerd rondom een deels gekaseid, deels met bakstenen paden verhard erf, bereikbaar via een met knotwilgen afgezoomde oprit. Boerenhuis op terp, voorafgegaan door bloemen- en moestuin; O. ervan gelegen vaalt, afgezet met twijgen.

Burgmolenstraat 23 (Alveringem)
Nog deels omwalde hoeve met losse bestanddelen, nagenoeg U-vormig gegroepeerd, bereikbaar via een met knotwilgen afgezoomde oprit. Boerenhuis op terp, voorafgegaan door bloemen- en moestuin; oostelijk ervan gelegen vaalt, afgezet met twijgen. Ten noorden, boerenhuis van één travee links opkamer + drie traveeën en één bouwlaag onder gebogen, mank zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende rand en klimmende, beluikte dakkapel. In kern opklimmend tot de 18de eeuw. Ten zuiden van erf staand dwarsschuurtje.

Wordt opgevolgd door