Eclectisch landhuis

Beschrijving

Nr. 41. Dieperin gelegen landhuis middenin beboomd park; oorspronkelijk ten N. begrensd door de Heulebeek. Z. begrinte oprit rond cirkelvormig grasperk, aan de straatzijde gemarkeerd d.m.v. stenen hekpijlers. Landhuis van na W.O. I, op inspringende rooilijn, ter vervanging van het z.g. "Witte huis". Eclectisch gebouw met verwerking van een aantal neorococo en neoclassicistische ornamenten. Nag

Eclectisch landhuis

Plaats 41 (Moorslede)
Eclectisch gebouw met verwerking van een aantal neorococo en neoclassicistische ornamenten. Nagenoeg vierkante plattegrond; drie traveeën breed bordes met arduinen balusterleuning. Dieperin gelegen landhuis middenin beboomd park; oorspronkelijk ten noorden begrensd door de Heulebeek. Ten zuiden begrinte oprit rond cirkelvormig grasperk, aan de straatzijde gemarkeerd door middel van stenen hekpijlers. Landhuis van na de Eerste Wereldoorlog, op inspringende rooilijn, ter vervanging van het zogenaamd "Witte huis".