Boerenarbeidershuis met stal en cichorei-ast

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Torhoutstraat nr. 70/ Hermitagestraat. Aan de straat gelegen boerenarbeidershuis met aanpalende stal en cichorei-ast. Volgens de mutatie van 1897 worden de volumes aan de straat gebouwd door de Kortemarkse koopman Hendrik Farasijn-Ceenaeme (bouw van een huis en een 'suikerdrogerij'). Bij de mutatie van 1914 wordt de 'suikerdrogerij' vergroot. Bij de mutatie van 1942 wordt op het achtererf

Boerenarbeiderswoning met stal en cichorei-ast

Torhoutstraat 70 (Kortemark)
Roodbakstenen huis van vijf traveeën met links aansluitende stal van twee traveeën, anderhalve bouwlaag onder zadeldak met rechter dakschild. Wellicht is het geheel in de loop van de 20ste eeuw met een halve bouwlaag opgetrokken. Links aansluitend voormalige cichorei-ast of suikerdrogerij, nu onder lessenaarsdak. Volgens de mutatie van 1897 worden de volumes aan de straat gebouwd door de Kortemarkse koopman Hendrik Farasijn-Ceenaeme. Bij de mutatie van 1914 wordt de suikerdrogerij vergroot.

Wordt opgevolgd door