Brouwerswoning en brouwerij

Beschrijving

Vissersstraat nrs. 103-107. Complex van drie haaks op de straat geplaatste gebouwen waarin tussen 1890 en 1926 brouwerij Tanger was gevestigd. De brouwerswoning op nr. 103 is in 1837 gebouwd door de Moerkerkse notaris Ferdinand Colens als herenwoning met boomgaard. Op het erf laat hij ook een bijgebouw optrekken, wellicht koetshuis of schuur (nr. 105). In 1890 komen de gebouwen door erfpac

Vissersstraat 103, 107 (Damme)
Complex van drie haaks op de straat geplaatste gebouwen waarin tussen 1890 en 1926 brouwerij Tanger was gevestigd. Brouwerswoning is herenwoning met boomgaard van tien traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak (1837); aan straatkant lagere aanbouw onder pannen lessenaarsdak. Tuin omgeven door een bakstenen muur; hek tussen vierkante pijlers met arduinen dekplaat. Parallel, op nummer 105, het voormalige koetshuis.