Gerenoveerde hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Bonestraat nr. 80. Gerenoveerde historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 17de eeuw, cf. weergave op een kaart bij het landboek van 1654-1656 van drie losstaande volumes op beboomd erf. Het primitief kadasterplan (ca. 1830) geeft reeds de huidige configuratie weer van het woonhuis ten westen van het erf, een haaks bijgebouw ten zuidoosten en een kleiner bijgebouw te

Bonestraat 80 (Meulebeke)
Gerenoveerde historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 17de eeuw. Erftoegang gemarkeerd door ronde, witgekalkte erfpijlers met gepekte plint, waartussen ijzeren hekken. Losstaande, verankerde bakstenen bestanddelen, witgekalkt met gepekte plint, omheen hoog omhaagd erf. Ten westen, éénlagig woonhuis onder zadeldak. Aan zuidoostzijde bijgebouw en ten zuidwesten begroeide, half ondergrondse aardappelkelder.

Wordt opgevolgd door