Hoeve met oudere kern

Beschrijving

Aststraat z.nr./ links van nr. 2. Hoeve met oudere kern, minimaal opklimmend tot de 17de eeuw en in de loop van o.m. de 20ste eeuw aangepast en uitgebreid. Op een kaart bij het landboek van 1654-1656 staan twee evenwijdige, haaks op de straat georiënteerde volumes op een beboomd erf weergegeven. Op de Ferrariskaart (1770-1778) worden enkele bijkomende nutsgebouwen en een boomgaard aan de z

Aststraat 2 (Meulebeke)
Hoeve met oudere kern, minimaal opklimmend tot de 17de eeuw en in de loop van onder meer de 20ste eeuw aangepast en uitgebreid. Op een kaart bij het landboek van 1654-1656 staan twee evenwijdige, haaks op de straat georiënteerde volumes op een beboomd erf weergegeven. Op de Ferrariskaart (1770-1778) worden enkele bijkomende nutsgebouwen en een boomgaard aan de zuidzijde weergegeven.