Kostschool met aanpalende beheerderswoning

Gemeente Oostende
Deelgemeente Oostende
Straat Rogierlaan
Locatie Rogierlaan 10, Rogierlaan 12 (Oostende)

Rogierlaan 10-12, Oostende (West-Vlaanderen)

* Rogierlaan nr. 10-12. Voormalige kostschool met de aanpalende beheerderswoning van het <italic>Koninklijk Atheneum I</italic>. Gebouwencomplex met twee goed onderscheiden delen, id est het eigenlijk atheneum aan de Léon Spilliaertstraat nr. 31 en de voormalige kostschool met aanpalende beheerderwoning aan de Rogierlaan nr. 10-12. Oprichting van Koninklijk Atheneum in 1882 met voorlopig o

Beschrijving

* Rogierlaan nr. 10-12. Voormalige kostschool met de aanpalende beheerderswoning van het Koninklijk Atheneum I. Gebouwencomplex met twee goed onderscheiden delen, id est het eigenlijk atheneum aan de Léon Spilliaertstraat nr. 31 en de voormalige kostschool met aanpalende beheerderwoning aan de Rogierlaan nr. 10-12. Oprichting van Koninklijk Atheneum in 1882 met voorlopig o