Hoeve met gesloten opstelling en wegkapel

Beschrijving

Oude Heestertstraat nr. 7. Historische hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Site reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en bestaande uit een U-vormige vleugel en een kleinere vleugel met L-vormige plattegrond. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) weergegeven als hoeve met gesloten opstelling. Heden hoeve met gesloten opstelling rond gekasseid erf met stoepen. Verankerde bakstenen best

Gesloten hoeve en wegkapel

Oude Heestertstraat 7 (Avelgem)
Historische hoeve met 19de-eeuws uitzicht. U-vormige vleugel en een kleinere vleugel met L-vormige plattegrond. Heden hoeve met gesloten opstelling rond gekasseid erf met stoepen. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Ten noordwesten fraai boerenhuis van negen traveeën en anderhalve bouwlaag gedateerd 1844 in linkerzijgevel. Ten westen aansluitend vermoedelijk 18de-eeuws poortgebouw en dwarsschuur. Ten oosten en westen twee stalvleugels. Ten noordoosten wegkapelletje.