Goed te Bouvrie

Beschrijving

Bouvriestraat nr. 11. Historische hoeve z.g. "Goed te Bouvrie". Centrum van de belangrijke "heerlijkheid van Bouvrie", die afhing van het Oud Kasteel van Kortrijk. Eerste vermelding in het midden van de 15de eeuw als eigendom van de heer van Gruuthuse die het verpachte. Op het einde van de 16de eeuw wordt de hoeve aangekocht door Andries Catulle, kanunnik,

Goed te Bouvrie

Bouvriestraat 11 (Avelgem)
Historische hoeve "Goed te Bouvrie". Centrum van de belangrijke "heerlijkheid van Bouvrie", die afhing van het Oud Kasteel van Kortrijk. Eerste vermelding in het midden van de 15de eeuw als eigendom van de heer van Gruuthuse die het verpachtte. Twee bakstenen hekpijlers. Stal, dwarsschuur, paardenstal, wagenhuis, restanten van ast en poortgebouw van twee bouwlagen met geïncorporeerde duiventoren. Deels bewaarde omwalling. Verschillende gebouwen op het erf worden getypeerd door muurvlechtingen en het gebruik van Doornikse steen voor plint, negblokken of hoekkettingen.