Hoeve Klein Tomme

Beschrijving

Rijkegemkouterstraat nr. 10. Historische hoeve "Klein Tomme", met erftoegang vanaf de Biesgatwegel en gelegen net ten noorden van de Poekebeek. Historiek. Deze hoeve is eertijds, samen met de hoeve "Groot Tomme" (cf. nr. 1), bezit van de heren van "Tomme". Deze heerlijkheid wordt voor het eerst vermeld in 1365 en situeert zich in het noo

Hoeve Klein Tomme

Rijkegemkouterstraat 10 (Tielt)
Historische hoeve "Klein Tomme", met erftoegang vanaf de Biesgatwegel en gelegen net ten noorden van de Poekebeek. Eenlaagswoonhuis van zes traveeën met segmentboogopeningen voorzien van luiken. Aan oostzijde, aangebouwde 20ste-eeuwse langsschuur met metalen schuifpoort en schuiflaadluik in zijgevel. Grosso modo parallelle schuurstalvleugel met onder meer gedichte openingen. Recentere nutsgebouwen.