Drie godshuizen bij godshuis Blindekens

Beschrijving

★ Nrs. 27-31. Drie lage woningen die nu deeluitmaken van het godshuis "Blindekens". Vermoedelijk houden ze verband met de stichting van broeder Pieter vanden Driessche in 1667. Telkens twee trav. onder zadeldak (bij nrs. 27-29 tegelpannen, bij nr. 31 Vlaamse pannen), uit XVII. Oorspronkelijk haast blinde gevel aan de straat, enkel voorzien van korfboogdeuren, telkens met a

Kammakersstraat 21, 23 (Brugge)
Drie lage woningen die nu deeluitmaken van het godshuis "Blindekens". Telkens twee traveeën onder zadeldak (bij nummers 27-29 tegelpannen, bij nummer 31 Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Oorspronkelijk haast blinde gevel aan de straat, enkel voorzien van korfboogdeuren, telkens met afgeschuinde dagkanten. Huidig uitzicht bepaald door restauratiewerken van 1985 naar ontwerp van architect J. Waes (Brugge).