Onderpastorieën

Beschrijving

Jules van Ooststraat nrs. 16-18. Voormalige onderpastorieën, samenstel van twee sobere neoclassicistische burgerhuizen met ommuurde voortuintjes. In 1858 vestigen de Zusters van het Geloof van Tielt zich te Aarsele, en wordt hun een bouwvallig huisje ter beschikking gesteld. In 1862 laten ze dit huisje afbreken en een nieuw ruimer gebouw oprichten dat moet dienstdoen als

Onderpastorieën

Jules Van Ooststraat 16-18 (Tielt)
Voormalige onderpastorieën, samenstel van twee sobere neoclassicistische burgerhuizen met ommuurde voortuintjes. Breedhuizen van twee bouwlagen en telkens vier traveeën in spiegelschema onder zadeldaken, nummer 18 met bijbouw van twee traveeën onder lessenaarsdak. Beide woningen met lijstgevel onder geprofileerde houten kroonlijst, waarin segmentboogvormige muuropeningen met natuurstenen onderdorpels; grotendeels nieuw schrijnwerk (kunststof), bewaarde houten deuren met tweeledig bovenlicht. Achtergevel met bewaarde 19de-eeuwse afwerking: beraping en bepleisterde vensteromlijstingen.