Hoeve ter Marliereput en wegkapel Onze-Lieve-Vrouw van de Bevrijding

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Molenstraat z.nr. Zogenaamd "HOEVE TER MARLIEREPUT", cf. houten naambord. Aan de straat gelegen hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw met lage losstaande roodbakstenen bestanddelen rondom begraasd erf. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Ten noorden van het erf, eenvoudig boerenhuis onder zadeldak (nok loodrecht op de stra

Hoeve ter Marliereput en wegkapel

Molenstraat 8 (Lo-Reninge)
Aan de straat gelegen hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw met lage losse roodbakstenen bestanddelen rondom een met gras begroeid erf. Eenvoudige boerenwoning, bakhuis van het enkelvoudig type en schuur met geïncorporeerde stal. Eenvoudige roodbakstenen dankkapel van 1945 toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Bevrijding. Een meidoornhaag sluit het erf aan de straatzijde af.

Wordt opgevolgd door