Hotel Florin

Beschrijving

* Minister Tacklaan nr. 33. Z.g. "Hotel Florin" cf. opdrachtgever textielindustrieel H. Florin. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. Deels vrijstaand herenhuis opgetrokken in 1897 naar ontwerp van H. Maquet (Brussel). Grote tuin links van het woonhuis aan de straatzijde afgezet door muur van natuursteen en arduin. In de tuin bevindt zich een laag functioneel gebouwtje van 1956

Herenhuis Florin

Minister Tacklaan 33 (Kortrijk)
Hotel Florin, vernoemd naar de opdrachtgever textielindustrieel H. Florin. Deels vrijstaand herenhuis opgetrokken in 1897 naar ontwerp van Henri Maquet. Grote tuin links van het woonhuis aan de straatzijde afgezet door muur van natuursteen en arduin, met een erftoegang gemarkeerd door arduinen pilasters en smeedijzeren hek. Enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, met een imposante neoclassicistische lijstgevel opgetrokken uit witte natuursteen op sokkel van arduin.